Pikantní křepelky s paprikou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Kerblík |
4 g |
Křepelka |
4 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
140 g |
Paprika zelená |
140 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
4 g |
Rajčata |
200 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme dle návodu.
- Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky.
- Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa.
- Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut.
- Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření.
- Osolíme a opepříme.
- Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut.
- Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat.