Pikantní křepelky s paprikou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Kerblík 4 g
Křepelka 4 ks
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 140 g
Paprika zelená 140 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 4 g
Rajčata 200 g
Rýže loupaná 200 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme dle návodu.
  2. Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky.
  4. Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa.
  5. Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut.
  6. Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření.
  7. Osolíme a opepříme.
  8. Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut.
  9. Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat.