Smažená kachna s kedlubnami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule perlová |
60 g |
Cukr moučkový |
6 g |
Kachna mražená |
1500 g |
Kedlubna |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
12 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
60 ml |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.
- Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.
- Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.
- Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.
- Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.
- Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
- Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.
- Podlijeme vínem a vývarem.
- Přimícháme nasekané bylinky a česnek.
- Vaříme 20 minut.
- Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.