Smažená kachna s kedlubnami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule perlová 60 g
Cukr moučkový 6 g
Kachna mražená 1500 g
Kedlubna 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 12 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 60 ml
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.
  2. Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.
  3. Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.
  4. Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.
  5. Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.
  6. Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
  7. Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.
  8. Podlijeme vínem a vývarem.
  9. Přimícháme nasekané bylinky a česnek.
  10. Vaříme 20 minut.
  11. Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.