Červená pálivá chilli omáčka

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli paprička sušená 10 ks
Kmín římský 1 kávová lžička
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový 100 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené chilli papričky necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Oloupeme česnek a nasekáme nahrubo. Koření se solí rotlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme.
  2. Chilli papričky necháme okapat a spolu s česnekem a kořením promixujeme. Vmícháme ocet a olivový olej. Omáčku před podáváním necháme alespoň 1h odležet.
  3. Je vhodná k masu nebo bramborám na loupačku.