Červená pálivá chilli omáčka
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli paprička sušená |
10 ks |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový |
100 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené chilli papričky necháme namáčet cca 10min v horké vodě. Oloupeme česnek a nasekáme nahrubo. Koření se solí rotlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme.
- Chilli papričky necháme okapat a spolu s česnekem a kořením promixujeme. Vmícháme ocet a olivový olej. Omáčku před podáváním necháme alespoň 1h odležet.
- Je vhodná k masu nebo bramborám na loupačku.