Roštěnec s mrkví
Ingredience
Cibule |
50 g |
Cukr třtinový |
10 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Koření pěti vůní |
5 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Rajčata |
120 g |
Sherry brandy |
20 ml |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
40 ml |
Zázvor celý |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 28 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor a mrkev nakrájíme na kousky o velikosti sirky, hovězí maso na stejně dlouhé nudličky a rajčata na menší díky.
- Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme hovězí maso, Přisypeme cibulku, zázvor, rajčata a mrkev a zeleninu smažíme 3 minuty. Nakonec přidáme cukr, směs koření, sójovou omáčku, sherry, vodu a sůl a vše dusíme na mírném plameni 15 minut.