Kuřecí kostky na smetaně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Kari koření 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Vývar drůbeží 350 ml
Citronová šťáva 10 ml
Garam masala 5 g
Koriandr čerstvý 15 g
Rozinky bílé 30 g
Vývar drůbeží 400 ml
Zakysaná smetana 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme cibuli a česnek.
  2. Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a obolíme je ve směsi mouky a kari. Přisypeme k cibulce do woku. Několik minut smažíme. Přidáme zbytek mouky a smažíme ještě minutu.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme garam masalu a koriandr a ještě několik minut dusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu a podáváme.