Kuřecí kostky na smetaně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Kari koření |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
350 ml |
Citronová šťáva |
10 ml |
Garam masala |
5 g |
Koriandr čerstvý |
15 g |
Rozinky bílé |
30 g |
Vývar drůbeží |
400 ml |
Zakysaná smetana |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme cibuli a česnek.
- Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a obolíme je ve směsi mouky a kari. Přisypeme k cibulce do woku. Několik minut smažíme. Přidáme zbytek mouky a smažíme ještě minutu.
- Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme garam masalu a koriandr a ještě několik minut dusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu a podáváme.