Rizoto se žampiony a kešu

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 400 g
Kurkuma 5 g
Máslo čerstvé 60 g
Ořechy Kešu 80 g
Pepř černý celý 5 g
Rýže Arborio 350 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 100 g
Víno bílé 2 dl
Vývar zeleninový 1 l
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.
  2. Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.