Rizoto se žampiony a kešu
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
400 g |
Kurkuma |
5 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ořechy Kešu |
80 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Rýže Arborio |
350 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Víno bílé |
2 dl |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.
- Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.