Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem
Ingredience
Balsamico ocet |
4 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
600 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata nejprve spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Promícháme je s cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
- Poté do pánve vlijeme olej, ocet, nasekaný tymián a nasekaný rozmarýn, zvolna prohříváme a šleháme.
- Odstavíme, dochutíme solí a pepřem, ještě horký dresink vmícháme do rajčat a podáváme.