Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem

Ingredience


Balsamico ocet 4 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 600 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata nejprve spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Promícháme je s cibulí nakrájenou na tenká kolečka.
  2. Poté do pánve vlijeme olej, ocet, nasekaný tymián a nasekaný rozmarýn, zvolna prohříváme a šleháme.
  3. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem, ještě horký dresink vmícháme do rajčat a podáváme.