Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
1 ks |
Šalotka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno červené |
200 ml |
Zelí čínské |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.
- Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.