Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 1 ks
Šalotka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno červené 200 ml
Zelí čínské 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.
  2. Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.
  3. Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.