Kuře v jogurtové krustě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
5 g |
Citrony |
1 ks |
Jogurt bílý |
300 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Kurkuma |
5 g |
Máta |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Zázvor celý |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
- Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
- Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.