Kuře v jogurtové krustě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 5 g
Citrony 1 ks
Jogurt bílý 300 g
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kuře 1200 g
Kurkuma 5 g
Máta 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Zázvor celý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
  2. Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
  3. Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.