Kachní prsa s mangem

Ingredience


Chřest bílý 450 g
Citronová šťáva 30 ml
Kachní prsa 1500 g
Mango 2 ks
Ořechy vlašské 50 g
Olej z vlašských ořechů 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsíčka osmažíme na oleji z obou stran a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Necháme odpočinout a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Navrch nasypeme mango nakrájené na kousky, přilijeme šťávu z citrónu a necháme 10 minut uležet. Potom je necháme okapat a uschováme v teple.
  3. V troubě vyhřáté na teplotu 175 °C lehce opečeme vlašské ořechy.
  4. Na dresink důkladně promícháme 2 lžíce šťávy z manga s olejem, pažitkou, solí a pepřem.
  5. Podáváme zalité dresinkem, posypané ořechy a vařeným chřestem.