Kachní prsa s mangem
Ingredience
Chřest bílý |
450 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Kachní prsa |
1500 g |
Mango |
2 ks |
Ořechy vlašské |
50 g |
Olej z vlašských ořechů |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kachní prsíčka osmažíme na oleji z obou stran a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Necháme odpočinout a nakrájíme na tenké plátky.
- Navrch nasypeme mango nakrájené na kousky, přilijeme šťávu z citrónu a necháme 10 minut uležet. Potom je necháme okapat a uschováme v teple.
- V troubě vyhřáté na teplotu 175 °C lehce opečeme vlašské ořechy.
- Na dresink důkladně promícháme 2 lžíce šťávy z manga s olejem, pažitkou, solí a pepřem.
- Podáváme zalité dresinkem, posypané ořechy a vařeným chřestem.