Hořčicové kuře
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hořčice |
40 g |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1200 g |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Sůl |
5 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře rozčtvrtíme. Zbytek surovin důkladně promícháme v míse. Asi polovinou marinády kuře potřeme, položíme kůží dolů na gril a na mírném plameni je grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování je potíráme další marinádou. Maso obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme dalších 20 minut, dokud není hotové. Během grilování je neustále potíráme zbytkem marinády. Kuře podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninou.