Hořčicové kuře

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hořčice 40 g
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Kuře 1200 g
Olej olivový 2 kávová lžička
Sůl 5 g
Worcester (worcesterská omáčka) 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře rozčtvrtíme. Zbytek surovin důkladně promícháme v míse. Asi polovinou marinády kuře potřeme, položíme kůží dolů na gril a na mírném plameni je grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování je potíráme další marinádou. Maso obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme dalších 20 minut, dokud není hotové. Během grilování je neustále potíráme zbytkem marinády. Kuře podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninou.