Krůtí prsa na hřibech
Ingredience
Houby čerstvé |
400 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej stolní |
20 ml |
Bylinky čerstvé - svazek |
20 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Suroviny na marinádu kromě bylinek smícháme dohromady. Krůtí maso položíme do ploché mísy, zalijeme je marinádou a doprostřed každého vtlačíme směs bylinek. Přikryjeme je a 2 hodiny necháme odstát. Občas je obrátíme.
- Rozpálíme gril, vyjmeme maso z marinády a potřeme je trochou oleje. Z každé strany je grilujeme 6 minut. Maso sejmeme z grilu a vložíme do grilovací pánve. Zalijeme je marinádou a vyjmeme bylinky. Položíme je zpátky na gril a grilujee dalších 15 minut, přičemž je pravidelně potíráme. Pokud se griluje příliš rychle, zmírníme plamen.
- Mezitím na oleji a másle zprudka osmažíme houby tak, aby získaly barvu. Kuřecí maso vložíme do servírovací mísy a podáváme s houbami.