Japonská jehla

Ingredience


Játra kuřecí 200 g
Kuřecí prsa 400 g
Paprika červená 150 g
Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 20 g
Olej olivový extra panenský 70 ml
Omáčka sójová 50 ml
Pomerančová kůra 10 g
Sherry brandy 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso a játra nakrájíme na středně velké kousky. Z kapií vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme suroviny na marinádu, kterou zalijeme kuřecí maso a játra, vložíme do chladničky a necháme několik hodin marinovat.
  2. Kuřecí maso, játra a papriku střídavé napichujeme na jehly a 10 minut je grilujeme na grilu potřeném olejem. Špízy pravidelně potíráme marinádou.