Japonská jehla
Ingredience
Játra kuřecí |
200 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Paprika červená |
150 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
70 ml |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pomerančová kůra |
10 g |
Sherry brandy |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí maso a játra nakrájíme na středně velké kousky. Z kapií vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme suroviny na marinádu, kterou zalijeme kuřecí maso a játra, vložíme do chladničky a necháme několik hodin marinovat.
- Kuřecí maso, játra a papriku střídavé napichujeme na jehly a 10 minut je grilujeme na grilu potřeném olejem. Špízy pravidelně potíráme marinádou.