Krůtí prsa na mandarinkách

Ingredience


Citronová šťáva 40 ml
Hrášek extra jemný v mírně slaném nálevu 200 g
Krůtí prsa 600 g
Mandarinky 2 ks
Máslo čerstvé 70 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme máslo. Maso potřeme nakrájeným citrónem, máslem a osolíme. Gril rozpálíme na středně velkou teplotu. Maso grilujeme 12 minut, poté je otočíme kůží nahoru a grilujeme dalších 15 minut. Maso několikrát potřeme máslem.
  2. Do zbytku másla vymačkáme zbytek citrónové štávy (podle potřeby můžeme přidat ještě trochu másla). Hrášek naaranžujeme na společný tác a na ně rozdělíme maso zalité dresinkem. Pokrm ozdobíme plátky mandarinky.