Kuře ve víně
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Estragon |
5 g |
Hroznové víno |
100 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
60 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.
- Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.