Kuře ve víně

Ingredience


Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Estragon 5 g
Hroznové víno 100 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 5 g
Víno bílé 60 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s bazalkou, estragonem, paprikou, solí a pepřem. Přidáme kousky kuřete a zlehka je obalíme. Ve velké pánvi rozpálíme zvolna olej a máslo a maso v ní necháme z obou stran zezlátnout. Přisypeme nasekaný česnek, během 1 minuty jej osmažíme a potom přilijeme víno. Pánev přikryjeme a na mírném plameni kuřecí maso vaříme, dokud není měkké.
  2. Přisypeme hroznové víno, přilijeme vývar a citrónovou štávu a vše vaříme, až je omáčka horká. Kuřecí maso s hroznovým vínem přendáme do nahřáté mísy. Omáčku vaříme dál, dokud se polovina nevyvaří. Maso podáváme zalité omáčkou a ozdobené nasekanou petrželkou.