Salát z tuňáka s olivami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
10 ks |
Olivy zelené |
10 ks |
Paprika zelená |
0.25 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
200 g |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy a zalijeme citronovou šťávou, kterou jsme smíchali s hořčicí a solí. Žampiony necháme přes noc marinovat, nejlépe v chladničce.
- Z tuňáka slijeme olej, olivy rozkrájíme na čtvrtky, papriku zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a vše vmícháme do marinovaných žampionů.