Carské kuře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Citronová kůra 2 kávová lžička
Jogurt bílý 70 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kuře 1200 g
Olej olivový 50 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Skořice celá 5 g
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
  2. Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
  3. a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
  4. Podáváme horké.