Carské kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Jogurt bílý |
70 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Skořice celá |
5 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
- Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
- a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
- Podáváme horké.