Havajské kuře
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
100 g |
Kompot ananasový |
400 g |
Kuře |
1200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
100 g |
Rozinky bílé |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře nasekáme na kousky a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso v něm z obou stran dozlatova osmažíme. Vyjmeme je a dáme stranou.
- Ve stejné pánvi necháme zesklovatět cibulku a potom přisypeme rozinky, nasekaná rajčata, chilli papričku a česnek.
- Ananas necháme okapat a šťávu přilijeme do pánve. Nasypeme zpátky kuřecí maso a přilijeme tolik vývaru, aby bylo zakryté.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a maso podusíme, dokud není hotové.
- Kuřecí kousky přesypeme do servírovací mísy a hrnec s omáčkou postavíme zpátky na plotnu.
- Přivedeme ji k varu, osolíme a opepříme a přisypeme do ní rozpůlená kolečka ananasu. Necháme je prohřát a potom omáčkou s ananasem zalijeme kuřecí maso.