Havajské kuře

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 100 g
Kompot ananasový 400 g
Kuře 1200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 100 g
Rozinky bílé 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 100 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře nasekáme na kousky a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso v něm z obou stran dozlatova osmažíme. Vyjmeme je a dáme stranou.
  2. Ve stejné pánvi necháme zesklovatět cibulku a potom přisypeme rozinky, nasekaná rajčata, chilli papričku a česnek.
  3. Ananas necháme okapat a šťávu přilijeme do pánve. Nasypeme zpátky kuřecí maso a přilijeme tolik vývaru, aby bylo zakryté.
  4. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso podusíme, dokud není hotové.
  5. Kuřecí kousky přesypeme do servírovací mísy a hrnec s omáčkou postavíme zpátky na plotnu.
  6. Přivedeme ji k varu, osolíme a opepříme a přisypeme do ní rozpůlená kolečka ananasu. Necháme je prohřát a potom omáčkou s ananasem zalijeme kuřecí maso.