Kuřecí koláč s mandlemi
Ingredience
Bujón slepičí |
45 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Listové těsto |
500 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
120 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Mandle plátky |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vyválíme dva pláty těsta velikosti plechu a upečeme.
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky široké 1 cm.
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a necháme v něm změknout pór. Vložíme kuřecí maso a z každé strany je 1 minutu smažíme. Jemně osolíme a opepříme, přisypeme žampiony a přilijeme citronovou šťávu, zmírníme plamen a vše vaříme 30 minut.
- Polévku připravíme podle návodu z bujonu, 1 šálku vody a 1 šálku mléka. Když se začne vařit a houstnout, sejmeme ji z plotny, necháme trochu vychladnout a rychle do ní přimícháme vejce a muškátový oříšek.
- Na plát těsta dáme maso, žampiony a pórek. Přiklopíme druhým plátem těsta a zalijeme povrh plátu zbylou šťávu a polévkou. Hustě posypeme nasekanými mandlemi.
- Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C 25 minut.