Kuřecí koláč s mandlemi

Ingredience


Bujón slepičí 45 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 500 g
Listové těsto 500 g
Mléko plnotučné 100 ml
Muškátový oříšek 3 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Pórek 200 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 120 ml
Žampiony čerstvé 200 g
Mandle plátky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyválíme dva pláty těsta velikosti plechu a upečeme.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky široké 1 cm.
  3. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a necháme v něm změknout pór. Vložíme kuřecí maso a z každé strany je 1 minutu smažíme. Jemně osolíme a opepříme, přisypeme žampiony a přilijeme citronovou šťávu, zmírníme plamen a vše vaříme 30 minut.
  4. Polévku připravíme podle návodu z bujonu, 1 šálku vody a 1 šálku mléka. Když se začne vařit a houstnout, sejmeme ji z plotny, necháme trochu vychladnout a rychle do ní přimícháme vejce a muškátový oříšek.
  5. Na plát těsta dáme maso, žampiony a pórek. Přiklopíme druhým plátem těsta a zalijeme povrh plátu zbylou šťávu a polévkou. Hustě posypeme nasekanými mandlemi.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C 25 minut.