Paella s kachním masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Kachní prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
9 g |
Petržel - nať |
50 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová kůra |
40 g |
Pomerančová šťáva |
100 ml |
Rajčata |
200 g |
Rýže Arborio |
300 g |
Šafrán |
3 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
60 ml |
Vývar drůbeží |
1.4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.
- Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.
- Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.
- Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.