Paella s kachním masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Kachní prsa 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Paprika mletá sladká 5 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 9 g
Petržel - nať 50 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová kůra 40 g
Pomerančová šťáva 100 ml
Rajčata 200 g
Rýže Arborio 300 g
Šafrán 3 g
Sůl 10 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 60 ml
Vývar drůbeží 1.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šafrán v misce zalijeme horkou vodou.
  2. Kachní maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přendáme na mísu na později.
  3. Na výpeku v pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme prolisovaný česnek, šafrán i s nálevem, mletou papriku a 2 minuty restujeme. Přidáme nakrájená rajčata, papriky a fazole a opékáme další 2 minuty.
  4. Rýži smícháme s posekanou petrželkou a pomerančovou kůrou a přihodíme na pánev. Zalijeme vínem, pomerančovou šťávou a polovinou vývaru, nezakryté vaříme na mírném ohni 10 minut. Nemícháme, jen protřásáme obsah na pánvi. Po 10 minutách vrátíme do rýže kousky masa, nalijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a dovaříme ještě 15 minut, až je rýže měkká a kyprá a tekutina vstřebaná. Podáváme ozdobené půlkami pomerančových plátků.