Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou
Ingredience
Estragon |
0.5 polévková lžíce |
Koňak Armaňak |
2 cl |
Lanýž |
25 g |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pesto rosso |
3 polévková lžíce |
Smrže nakládané |
150 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).
- 25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.
- Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.
- V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.
- Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.