Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou

Ingredience


Estragon 0.5 polévková lžíce
Koňak Armaňak 2 cl
Lanýž 25 g
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pesto rosso 3 polévková lžíce
Smrže nakládané 150 g
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).
  2. 25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.
  3. Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.
  4. V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.
  5. Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.