Salát ze zelí a jablek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Majonéza 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 70 g
Zelí hlávkové bílé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.
  2. Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.
  3. Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.
  4. Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.
  5. Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.