Salát ze zelí a jablek
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Majonéza |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
70 g |
Zelí hlávkové bílé |
300 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyjeme zelí a nakrouháme, osolíme a necháme odležet.
- Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je nadrobno. Přidáme k nakrouhanému zelí.
- Očistíme mrkev, nastrouháme a přidáme k zelí a jablkům.
- Smícháme majonézu se skořicí, solí, špetkou cukru a dochutíme šťávou z citronu. Pak ji vmícháme do již připraveného salátu ze zelí.
- Salát servírujeme a navrchu jej posypeme nahrubo rozsekanými ořechy nebo nahrubo nastrouhaným sýrem s petrželkou.