Mandlový koláč s hruškou

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Cukr moučkový 15 g
Hrušky 200 g
Linecké (křehké) těsto 200 g
Mandle 60 g
Margarín 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Sirup višňový 70 g
Vejce slepičí 1 ks
Mandle plátky 35 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.
  2. Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.
  3. Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.
  4. Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.