Mandlový koláč s hruškou
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr moučkový |
15 g |
Hrušky |
200 g |
Linecké (křehké) těsto |
200 g |
Mandle |
60 g |
Margarín |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Sirup višňový |
70 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mandle plátky |
35 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.
- Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.
- Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.