Rizoto s garnáty a zelenou paprikou
Ingredience
Celer - nať |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Garnát obecný |
400 g |
Mascarpone |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou.
- Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit.
- Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme.
- Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme.
- Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme.