Rizoto s garnáty a zelenou paprikou

Ingredience


Celer - nať 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Garnát obecný 400 g
Mascarpone 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Garnáty oloupeme a očistíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer opláchneme a nakrájíme na plátky. Zelenou papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a garnáty na něm opečeme, poté je vyndáme a odložíme stranou.
  3. Rozehřejeme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, česnek, papriku, celer a rýži. Přidáme víno a necháme povařit.
  4. Přilijeme 1/2 l vývaru a přidáme rýži a necháme asi 20 minut táhnout, občas promícháme. V případě potřeby ještě dolijeme vývar, osolíme a opepříme.
  5. Až bude rýže uvařená, přidáme garnáty, mascarpone, citronovou kůru a ohřejeme.
  6. Pažitku očistíme, nasekáme nahrubo a pokrm posypeme.