Palačinky s jablečnou rozvárkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
145 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
55 g |
Pomerančová kůra |
10 g |
Sirup javorový |
50 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
Jablka |
2 ks |
Skořice mletá |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Smícháme mouku, mléko, vejce, pomerančovou kůru. Vše ušleháme, aby vzniklo hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, smícháme se skořicí a 1 lžící vody v malém hrnci, zakryjeme a za občasného míchání vaříme na mírném plameni 7 minut, dokud jablka nezměknou.
- V teflonové pánvi na másle usmažíme palačinky. Hotové palačinky uchováme v teple.
- Na talíř dáme vždy dvě palačinky, naplníme je jablky a srolujeme. Podáváme polité javorovým sirupem.