Palačinky s jablečnou rozvárkou

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 145 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 55 g
Pomerančová kůra 10 g
Sirup javorový 50 ml
Vejce slepičí 1 ks
Jablka 2 ks
Skořice mletá 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, mléko, vejce, pomerančovou kůru. Vše ušleháme, aby vzniklo hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, smícháme se skořicí a 1 lžící vody v malém hrnci, zakryjeme a za občasného míchání vaříme na mírném plameni 7 minut, dokud jablka nezměknou.
  3. V teflonové pánvi na másle usmažíme palačinky. Hotové palačinky uchováme v teple.
  4. Na talíř dáme vždy dvě palačinky, naplníme je jablky a srolujeme. Podáváme polité javorovým sirupem.