Lososové ragú s okurkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos - filety 600 g
Okurka salátová 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 200 ml
Smetana ke šlehání 30% 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme citron a vymačkáme citronovou šťávu, kůru nastrouháme. Lososa nakrájíme na kostičky a marinujeme ho se solí, pepřem, polovinou citronové kůry a citronovou šťávou.
  2. Do větší pánve nalijeme rybí vývar, víno a necháme svařit na polovinu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut, dokud nevznikne jemný krém. Oloupeme okurku, podélně ji rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na proužky.
  3. Nakrájené proužky okurky vložíme do omáčky a přivedeme k varu, povaříme 5 minut. Přidáme lososa a na slabém ohni vaříme ještě 5 minut. Vše osolíme a opepříme. Kopr omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Přidáme k ragú a podáváme.