Lososové ragú s okurkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos - filety |
600 g |
Okurka salátová |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
Smetana ke šlehání 30% |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme citron a vymačkáme citronovou šťávu, kůru nastrouháme. Lososa nakrájíme na kostičky a marinujeme ho se solí, pepřem, polovinou citronové kůry a citronovou šťávou.
- Do větší pánve nalijeme rybí vývar, víno a necháme svařit na polovinu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut, dokud nevznikne jemný krém. Oloupeme okurku, podélně ji rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na proužky.
- Nakrájené proužky okurky vložíme do omáčky a přivedeme k varu, povaříme 5 minut. Přidáme lososa a na slabém ohni vaříme ještě 5 minut. Vše osolíme a opepříme. Kopr omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme. Přidáme k ragú a podáváme.