Vepřové maso s krájenými houbami
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
250 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
750 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hranolky. Houby očistíme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a lístky otrháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou. Přidáme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, houby a šalvěj. Přidáme smetanu a na mírném ohni ji necháme zhoustnout. Přidáme hořčici, vložíme do pánve maso, osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme. Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.