Vepřové maso s krájenými houbami

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 250 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Houby čerstvé 750 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hranolky. Houby očistíme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme a lístky otrháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou. Přidáme zbytek oleje a opečeme na něm cibuli, houby a šalvěj. Přidáme smetanu a na mírném ohni ji necháme zhoustnout. Přidáme hořčici, vložíme do pánve maso, osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme. Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.