Krůtí prsa s čočkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
12 ks |
Čočka červená |
300 g |
Krůtí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Jarní cibulku očistíme, bílé části nakrájíme na kolečka a zelené části nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm krůtí maso a čočku. Přidáme bílá kolečka jarní cibulky, mrkev a krátce opečeme. Přilijeme vývar a vaříme 8 minut, dokud čočka nezměkne. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku. Pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo. Zelené části jarní cibulky a pažitku přidáme ke krůtímu masu a čočce a vše krátce prohřejeme. Ihned podáváme.