Krůtí prsa s čočkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 12 ks
Čočka červená 300 g
Krůtí prsa 500 g
Mrkev kořen 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Jarní cibulku očistíme, bílé části nakrájíme na kolečka a zelené části nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm krůtí maso a čočku. Přidáme bílá kolečka jarní cibulky, mrkev a krátce opečeme. Přilijeme vývar a vaříme 8 minut, dokud čočka nezměkne. Osolíme, opepříme a přidáme chilli omáčku. Pažitku omyjeme a nasekáme nahrubo. Zelené části jarní cibulky a pažitku přidáme ke krůtímu masu a čočce a vše krátce prohřejeme. Ihned podáváme.