Pikantní vepřové řízečky s kešu oříšky
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
5 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
3 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
100 g |
Pórek |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
40 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. 2 lžíce rýžového vína smícháme s 1/4 lžičkou soli a 1 lžičkou jedlého škrobu, maso vložíme do připravené směsi a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Cukr smícháme s octem, sójovou omáčkou, 2 lžícemi rýžového vína a 2 lžícemi škrobu.
- Na pánvi rozpálíme olej, kešu oříšky osmahneme dozlatova a vyjmeme. Chilli papričky opečeme a vyndáme je z pánve. Maso opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty, přidáme pórek, zázvor a česnek a vše pečeme ještě asi 5 minut. Přidáme rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme. Přimícháme kešu oříšky a podáváme s rýží.