Pikantní vepřové řízečky s kešu oříšky

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 5 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 3 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Ořechy Kešu 100 g
Pórek 750 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
Víno rýžové čínské 4 polévková lžíce
Zázvor celý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. 2 lžíce rýžového vína smícháme s 1/4 lžičkou soli a 1 lžičkou jedlého škrobu, maso vložíme do připravené směsi a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Cukr smícháme s octem, sójovou omáčkou, 2 lžícemi rýžového vína a 2 lžícemi škrobu.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, kešu oříšky osmahneme dozlatova a vyjmeme. Chilli papričky opečeme a vyndáme je z pánve. Maso opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty, přidáme pórek, zázvor a česnek a vše pečeme ještě asi 5 minut. Přidáme rozmíchaný škrob a za stálého míchání povaříme. Přimícháme kešu oříšky a podáváme s rýží.