Kachní prsa na pomerančích a hruškách
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Hrušky |
2 ks |
Kachní prsa |
800 g |
Koření pěti vůní |
2 kávová lžička |
Máta |
1 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Zázvor celý |
30 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kůži z kachních prsíček nařízneme a kachní prsa potřeme ze všech stran směsí pěti koření. Kachní prsa položíme na studenou pánev bez oleje kůží dolů a pečeme asi 10 minut, potom prsa otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Kachní prsa vyjmeme z pánve, odložíme stranou a zakryjeme.
- Mrkev očistíme a nastrouháme na plátky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka na nakrájíme na proužky. Pomeranče omyjeme, oloupeme, kůru oloupeme a vykrájíme pomerančové filety. Šťávu zachytíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky. Mátu omyjeme a nasekáme najemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme mrkev a za stálého míchání opékáme ještě asi 5 minut. K zelenině přidáme pomerančovou šťávu, med a sójovou omáčku, hrušky, pomerančovou kůru i filety a polovinu máty. Kachní prsíčka nakrájíme na proužky, prohřejeme na pánvi se směsí a podáváme. Povrch pokrmu posypeme zbytkem máty.