Kachní prsa na pomerančích a hruškách

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 2 ks
Hrušky 2 ks
Kachní prsa 800 g
Koření pěti vůní 2 kávová lžička
Máta 1 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 500 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Zázvor celý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kůži z kachních prsíček nařízneme a kachní prsa potřeme ze všech stran směsí pěti koření. Kachní prsa položíme na studenou pánev bez oleje kůží dolů a pečeme asi 10 minut, potom prsa otočíme a pečeme ještě dalších 5 minut. Kachní prsa vyjmeme z pánve, odložíme stranou a zakryjeme.
  2. Mrkev očistíme a nastrouháme na plátky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka na nakrájíme na proužky. Pomeranče omyjeme, oloupeme, kůru oloupeme a vykrájíme pomerančové filety. Šťávu zachytíme. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na klínky. Mátu omyjeme a nasekáme najemno.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme mrkev a za stálého míchání opékáme ještě asi 5 minut. K zelenině přidáme pomerančovou šťávu, med a sójovou omáčku, hrušky, pomerančovou kůru i filety a polovinu máty. Kachní prsíčka nakrájíme na proužky, prohřejeme na pánvi se směsí a podáváme. Povrch pokrmu posypeme zbytkem máty.