Smažená jablíčka s řeckým jogurtem
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
200 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
75 ml |
Řecký jogurt |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrozinky namočíme do 3 lžic pomerančové šťávy. Bílý chléb nakrájíme na tenké krajíčky, jablko oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Jablíčko nakrájíme na špalíčky.
- Na pánvi rozpálíme máslo a opékáme na něm chleba po dobu 5 minut. Přidáme jablka a hrozinky i s nálevem. Přisypeme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Jablíčka a chleba pečeme asi 10 minut dozlatova.
- Řecký jogurt smícháme se zbytkem pomerančové šťávy a medem do lehké omáčky. Omáčku podáváme s teplým jablíčkovým smaženkám.