Smažená jablíčka s řeckým jogurtem

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 200 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 50 g
Jablka 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 75 ml
Řecký jogurt 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrozinky namočíme do 3 lžic pomerančové šťávy. Bílý chléb nakrájíme na tenké krajíčky, jablko oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Jablíčko nakrájíme na špalíčky.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo a opékáme na něm chleba po dobu 5 minut. Přidáme jablka a hrozinky i s nálevem. Přisypeme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Jablíčka a chleba pečeme asi 10 minut dozlatova.
  3. Řecký jogurt smícháme se zbytkem pomerančové šťávy a medem do lehké omáčky. Omáčku podáváme s teplým jablíčkovým smaženkám.