Velšský koláč

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Lesní plody - mražené 250 g
Listové těsto 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce s cukrem dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 minut chladnout, slijeme a šfávu uschováme.
  2. Kousek těsta dáme stranou na ozdobu a ze zbytku pak na pomoučněném vále vyválíme placku. Placku přeneseme na pečicí papír, do středu poklademe ovoce a okraje těsta zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme trochou vajíčka.
  3. Těsto, které jsme si dali stranou, vyválíme a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme podávat se šťávou z ovoce.