Ořechové lívance
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
5 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
130 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Jahody zahradní |
50 g |
Sirup javorový |
170 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
- Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami.