Ořechové lívance

Ořechové lívance - obrázek

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 5 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 130 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Ořechy vlašské 100 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 3 g
Vejce slepičí 4 ks
Jahody zahradní 50 g
Sirup javorový 170 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme vejce, mléko a med a postupně přimícháme ořechy, mouku, kypřící prášek, skořici a sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
  3. Lívance podáváme pokapané javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou a jahodami.