Hovězí maso s fazolemi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
2 ks |
Hovězí maso přední |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku a zelenou papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Rozmarýn a fazole omyjeme.
- Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli, proužky masa a rozmarýn. Přidáme česnek, zelenou papriku, chilli papričku, poprášíme mletou paprikou a krátce opečeme. Přidáme rajčata a fazole, osolíme a asi 10 minut povaříme. Směs ochutíme solí a cayenským pepřem.