Lososové noky

Ingredience


Citrony 1 ks
Losos - filety 500 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hladka rozmixujeme vykostěné a kůže zbavené kousky lososa, bílky, sůl, pepř. Pomalu přiléváme smetanu a už dlouho nemixujeme, aby se smetana nesrazila. Necháme cca 2 hodiny chladit.
  2. V hrnci přivedme k varu osolenou vodu, lžičkou tvarujeme noky a zaváříme je. Až vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme teplé.
  3. Podáváme například s chřestovou omáčkou zdobené citronem a petrželovou natí.