Lososové noky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hladka rozmixujeme vykostěné a kůže zbavené kousky lososa, bílky, sůl, pepř. Pomalu přiléváme smetanu a už dlouho nemixujeme, aby se smetana nesrazila. Necháme cca 2 hodiny chladit.
- V hrnci přivedme k varu osolenou vodu, lžičkou tvarujeme noky a zaváříme je. Až vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme teplé.
- Podáváme například s chřestovou omáčkou zdobené citronem a petrželovou natí.