Salsa ohnivá

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Lupínky kukuřičné 100 g
Okurka salátová 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z chilli papričky odstraníme stopku a semínka, nakrájíme ji nadrobno a dáme do velké mísy. Z druhé chilli papričky uděláme ozdobný květ. Nařízneme ostrým nožem papričku od stopky po celé délce, ale stopku ponecháme. Papričku vložíme do studené vody, aby se rozevřela. Přidáme citronovou šťávu. Rozřízneme avokáda a vyndáme pecky. Dužinu přidáme do mísy a rozmačkáme vidličkou.
  2. Rajčata a okurku nakrájíme na jemno a přidáme do směsi s rozetřeným stroužkem česneku. Přidáme tabasko, pepř a sůl. Promícháme, dáme do servírovací mísy. Ozdobíme plátky citronu a květem z chilli papričky.
  3. Mísu položíme na velký talíř, obložíme tortillovými lupínky a podáváme.