Chřestová omáčka s vínem
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
1 g |
Víno bílé |
90 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
- Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
- Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
- Svařené víno a chřest rozmixujeme.
- Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
- Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.