Chřestová omáčka s vínem

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Pepř černý mletý 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 1 g
Víno bílé 90 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
  2. Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
  3. Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
  4. Svařené víno a chřest rozmixujeme.
  5. Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
  6. Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.