Rohlíky k pivu

Ingredience


Cukr moučkový 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Kmín celý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 110 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Smetana 12% (konzumní) 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sůl mořská 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku, na vločky nakrájené máslo, moučkový cukr, špetku soli, 1 vejce, smetanu a ve vlažném mléce rozmíchané droždí vypracujeme v těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
  2. Na pracovní ploše těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky. Každý trojúhelník zformujeme do tvaru rohlíku tak, aby roh trojúhelníku zůstal nahoře.
  3. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.