Rohlíky k pivu
Ingredience
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hladkou mouku, na vločky nakrájené máslo, moučkový cukr, špetku soli, 1 vejce, smetanu a ve vlažném mléce rozmíchané droždí vypracujeme v těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
- Na pracovní ploše těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky. Každý trojúhelník zformujeme do tvaru rohlíku tak, aby roh trojúhelníku zůstal nahoře.
- Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut dozlatova.