Garnáti s aioli

Ingredience


Česnek 12 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Garnát obecný 12 ks
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Olej olivový 200 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.
  2. Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.
  3. Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.
  4. Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.
  5. Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.
  6. Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.