Garnáti s aioli
Ingredience
Česnek |
12 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Garnát obecný |
12 ks |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.
- Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.
- Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.
- Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.
- Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.
- Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.