Lívance s karamelem
Ingredience
Banány |
200 g |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno madeira |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto.
- V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
- Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat.