Lívance s karamelem

Ingredience


Banány 200 g
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 20 ml
Sůl 3 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno madeira 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto.
  2. V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
  3. Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat.