Polévka s liškami a bramborovými noky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Bramborové noky 100 g
Česnek medvědí 80 g
Cibule 2 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Koření Zvěřina 1 polévková lžíce
Lišky čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pampeliškové listy 80 g
Petržel kudrnka 80 g
Řeřicha 80 g
Saturejka 80 g
Kančí maso 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Víno červené 2 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
  2. Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  3. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení).
  4. V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
  5. Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
  6. Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
  7. Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.