Polévka s liškami a bramborovými noky
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Bramborové noky |
100 g |
Česnek medvědí |
80 g |
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Koření Zvěřina |
1 polévková lžíce |
Lišky čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pampeliškové listy |
80 g |
Petržel kudrnka |
80 g |
Řeřicha |
80 g |
Saturejka |
80 g |
Kančí maso |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 1 hodinu.
- Lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme vcelku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy, řeřichu, saturejku a petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky (použijeme na ozdobení).
- V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a chvíli za stálého míchání dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
- Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
- Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky a bramborové noky.
- Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.