Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem

Ingredience


Bulgur 170 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Koriandr mletý 1 špetka
Limetka 1 ks
Máta 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pažitka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Paprika žlutá 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.