Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem
Ingredience
Bulgur |
170 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Limetka |
1 ks |
Máta |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.