Koblihy pečené
Ingredience
Cukr moučkový |
5 g |
Droždí sušené |
12 g |
Marmeláda jahodová |
150 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přisypeme sušené droždí, přidáme špetku soli a necháme na teplém místě vzejít.
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vejce, cukr, sůl, přilijeme kvásek, vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout.
- Těsto rozválíme na silnější plát, rozřežeme na kostičky, do každé kostičky doprostřed vložíme lžičku marmelády, okraje těsta spolu spojíme. V ruce uválíme do kuličky.
- Plech vysteleme papírem na pečení, vyskládáme na něj koblížky, potřeme olejem a dáme zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.
- Hotové koblížky servírujeme teplé i studené a zdobíme šlehačkou.