Salát z brokolice s kuřetem

Ingredience


Brokolice 500 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrášek v mírně slaném nálevu 4 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 300 g
Martell cognac 2 polévková lžíce
Olivy černé 10 ks
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brokolici rozebereme na větší růžice a spolu s košťálem uvaříme v páře. Brokolice nesmí být úplně měkká, jen košťál uvaříme úplně doměkka. Brokolici hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Uvařený košťál oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, růžice rozebereme na menší růžičky. Do mísy dáme brokolici i s pokrájeným košťálem, vykostěné vařené kuřecí maso bez kůže, které jsme nakrájeli na nudličky, scezený a okapaný hrášek, nahrubo nakrájená vejce uvařená natvrdo a pečlivě oloupaný a na nudličky nakrájený pomeranč a olivy nakrájené na čtvrtky. Směs zakapeme citronovou šťávou a koňakem, osolíme, promícháme a necháme vychladit.