Smažená jasmínová rýže s masem
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová kůra |
20 g |
Kokos čerstvý |
50 g |
Kokosové mléko |
4 dl |
Koriandr čerstvý |
5 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Omáčka rybí |
30 ml |
Rýže jasmínová |
220 g |
Sůl |
9 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc.
- Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku.
- Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky.