Smažená jasmínová rýže s masem

Ingredience


Bazalka 50 g
Chilli paprička 1 ks
Citronová kůra 20 g
Kokos čerstvý 50 g
Kokosové mléko 4 dl
Koriandr čerstvý 5 g
Kuřecí prsa 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Omáčka rybí 30 ml
Rýže jasmínová 220 g
Sůl 9 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jasmínovou rýži vaříme 15-20 minut, zcedíme ji a vychladlou dáme v přikryté míse do lednice odležet přes noc.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem, přidáme nakrájený kokos, chilli papričku, koriandr a citronovou kůru. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku, sůl a rybí omáčku.
  3. Mezitím rozpálíme pánev a na oleji opečeme jasmínovou rýži, osolíme, přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou a nesmísí se s rýží. Malé formy nebo zapékací misky vyložíme mikrotenem, napěchujeme do nich rýži, která pak půjde hladce vyklopit na talíř. Přidáme maso se šťávou a ozdobíme snítkou bazalky.