Losos na smetaně s jabečným vínem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Calvados |
1 polévková lžíce |
Estragon |
1 ks |
Losos - filety |
700 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno jablečné |
200 ml |
Vývar rybí |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.
- V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.
- Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.