Losos na smetaně s jabečným vínem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Calvados 1 polévková lžíce
Estragon 1 ks
Losos - filety 700 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ocet vinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 špetka
Víno jablečné 200 ml
Vývar rybí 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.
  2. V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.