Kuře v lotosových listech

Ingredience


Cukr třtinový 20 g
Houby čerstvé 100 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Kuřecí prsa 200 g
List lotosu 4 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 30 ml
Olej rostlinný 30 ml
Omáčka sójová 20 ml
Omáčka sojová světlá 40 ml
Pepř bílý 5 g
Rýže na sushi 450 g
Sůl 10 g
Vepřové maso pečené 200 g
Víno rýžové čínské 40 ml
Voda pitná 0.5 l
Zázvor celý 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži namočíme na hodinu do studené vody, sušené listy lotosu do horké vody, mezitím si připravíme ostatní ingredience.
  2. Do vroucí vody vhodíme krevety, povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
  3. Do hrnce nastrouháme zázvor, smícháme se sójovou omáčkou a přidáme kuřecí maso, nakrájené na nudličky. Necháme 15 minut marinovat, poté maso v marinádě krátce podusíme.
  4. K namočené rýži přilijeme rostlinný olej, přidáme sůl a vaříme 15 minut na mírném ohni,až je rýže měkká a lepivá.
  5. Mezitím na rozpálené pánvi wok opečeme vepřové maso na nudličky, krevety a houby. Přilijeme rýžové víno, sójovou omáčku, osladíme, opepříme a přibližně 3 minuty restujeme.
  6. Lotosové listy osušíme a rozložíme. Doprostřed každého dáme díl rýže, porci kuřete, směs z woku, znovu díl rýže a nakonec list stočíme a svážeme do pevného balíčku. Balíčky vaříme v páře asi 15 minut, odstavíme a necháme 5 minut dojít.