Kuře v lotosových listech
Ingredience
Cukr třtinový |
20 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
List lotosu |
4 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
30 ml |
Olej rostlinný |
30 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Omáčka sojová světlá |
40 ml |
Pepř bílý |
5 g |
Rýže na sushi |
450 g |
Sůl |
10 g |
Vepřové maso pečené |
200 g |
Víno rýžové čínské |
40 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
Zázvor celý |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rýži namočíme na hodinu do studené vody, sušené listy lotosu do horké vody, mezitím si připravíme ostatní ingredience.
- Do vroucí vody vhodíme krevety, povaříme 5 minut, scedíme a necháme okapat.
- Do hrnce nastrouháme zázvor, smícháme se sójovou omáčkou a přidáme kuřecí maso, nakrájené na nudličky. Necháme 15 minut marinovat, poté maso v marinádě krátce podusíme.
- K namočené rýži přilijeme rostlinný olej, přidáme sůl a vaříme 15 minut na mírném ohni,až je rýže měkká a lepivá.
- Mezitím na rozpálené pánvi wok opečeme vepřové maso na nudličky, krevety a houby. Přilijeme rýžové víno, sójovou omáčku, osladíme, opepříme a přibližně 3 minuty restujeme.
- Lotosové listy osušíme a rozložíme. Doprostřed každého dáme díl rýže, porci kuřete, směs z woku, znovu díl rýže a nakonec list stočíme a svážeme do pevného balíčku. Balíčky vaříme v páře asi 15 minut, odstavíme a necháme 5 minut dojít.