Salát z fenyklu s konzervovaným lososem

Ingredience


Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fenykl čerstvý 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos ve vlastní šťávě 100 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat.
  2. V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody.
  3. Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem.