Salát z fenyklu s konzervovaným lososem
Ingredience
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fenykl čerstvý |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Losos ve vlastní šťávě |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Fenykl zbavíme výhonků, opláchneme ho a nakrájíme na silnější nudličky, vhodíme do vroucí vody osolené špetkou soli a asi tři minuty povaříme. Poté ihned scedíme, propláchneme ledovou vodou a necháme okapat.
- V mezičase si připravíme zálivku smícháním citronové šťávy, soli, cukru a vody.
- Vychladlý fenykl dáme do mísy, přelijeme zálivkou, poklademe scezeným lososem nakrájeným na nudličky a zdobíme posekaným koprem.