Mufiny s dýní a hrozinkami
Ingredience
Cukr třtinový |
135 g |
Dýně |
1 šálek |
Hrozinky |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Melasa |
0.333333 šálek |
Mouka polohrubá |
190 g |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
1.5 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve předehřejeme troubu na 190 °C, formy na mufiny vymažeme máslem a odložíme je stranou.
- V míse smícháme máslo, cukr, melasu, vejce a vše důkladně rozmícháme, poté přimícháme rozmixovanou dýni, mouku, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a nakonec přidáme hrozinky.
- Těsto nandáme do připravených forem. Formy plníme jen do poloviny, při pečení nám těsto nakyne.
- Pečeme zhruba 20 minut.
- Po upečení mufiny vyklepeme s forem a necháme vychladit, poté můžeme servírovat.