Mufiny s dýní a hrozinkami

Ingredience


Cukr třtinový 135 g
Dýně 1 šálek
Hrozinky 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Melasa 0.333333 šálek
Mouka polohrubá 190 g
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Skořice mletá 1.5 kávová lžička
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve předehřejeme troubu na 190 °C, formy na mufiny vymažeme máslem a odložíme je stranou.
  2. V míse smícháme máslo, cukr, melasu, vejce a vše důkladně rozmícháme, poté přimícháme rozmixovanou dýni, mouku, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a nakonec přidáme hrozinky.
  3. Těsto nandáme do připravených forem. Formy plníme jen do poloviny, při pečení nám těsto nakyne.
  4. Pečeme zhruba 20 minut.
  5. Po upečení mufiny vyklepeme s forem a necháme vychladit, poté můžeme servírovat.