Cibulová smetanová omáčka
Ingredience
Bešamel |
3 polévková lžíce |
Cibule |
300 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.
- Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
- Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.