Cibulová smetanová omáčka

Ingredience


Bešamel 3 polévková lžíce
Cibule 300 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme a asi 10 minut podusíme na rozehřátém másle. Vmícháme prohřátou bešamelovou omáčku a zvolna asi 20min provaříme.
  2. Poté rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
  3. Omáčka je vhodná k zapékané zelenině.